EDM MEDIA GROUP VERSTERKT HAAR DATAKWALITEITSPROPOSITIE DOOR DE OVERNAME VAN SOFTWAREBEDRIJF HUMAN INFERENCE

12 feb. 2019
nieuwsbericht-hi-persbericht-detail.png

Nieuwegein, 12 februari 2019 - EDM Media Group, marktleider op het gebied van data oplossingen in de Benelux, maakt de overname bekend van Quadient Data Netherlands/Germany (voorheen Human Inference). Human Inference biedt software oplossingen op het gebied van datakwaliteit en identity management welke gebruikt worden door bedrijven in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

“Wij zijn trots om de kennis en expertise van Human Inference op het gebied van datakwaliteitssoftware aan ons team te kunnen toevoegen. Het is een goede uitbreiding van onze datakwaliteitspropositie,” zo geeft Ronald Langendoen, CEO van de EDM Media Group, aan.

De overname is een natuurlijk gevolg van een toenemende bewustwording onder bedrijven dat datakwaliteit een grote rol speelt in identity management, een relevante klantdialoog en fraude- en risicobeheersing. De invoering van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) heeft ervoor gezorgd dat datakwaliteit ook op directieniveau een belangrijk onderwerp is geworden. Dat maakt Human Inference, als Europees specialist op het gebied van datakwaliteitssoftware, de perfecte match voor EDM Media Group.

“Human Inference is een sterke speler op het gebied van datakwaliteitssoftware en EDM erkent onze toegevoegde waarde in deze specifieke sector. De nauwe samenwerking met het team van EDM geeft ons de mogelijkheid onze positie in deze markt nog verder te versterken,“ aldus Evert Wernsen, Managing Director van Quadient Data Netherlands.

Frank de Beun, Managing Director van EDM, zegt hierover: “De overname van Human Inference past heel goed binnen onze ambitie om EDM te transformeren naar een datatechnologie bedrijf.”

Evert Wernsen zal als Managing Director het Human Inference team gaan aansturen. De organisatie zal in de nieuwe situatie opereren vanuit Arnhem en Nieuwegein.

Over EDM Media Group b.v.

EDM Media Group helpt klanten bij het verbeteren van het fundament van hun datastrategie door middel van oplossingen op het gebied van data, insights en technologie. In het vakgebied van marketingdata en technologie is EDM marktleider en bedient zij met meer dan 85 medewerkers de top-500 bedrijven in de Benelux.

EDM Media Group heeft het hoofdkantoor in Nieuwegein en een vestiging in België.

Over Human Inference b.v.

Datakwaliteit is essentieel voor het succes van een bedrijf; data van hoge kwaliteit kan een hogere mate van klantbetrokkenheid opleveren. Daarom investeren veel bedrijven in datakwaliteitsoplossingen die helpen het meeste te halen uit een van hun meest waardevolle bezittingen: klantdata. Human Inference is leider op het gebied van datakwaliteitsmanagementsoftware en bedient met 35 medewerkers verschillende bedrijven in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Het hoofdkantoor van Human Inference is gevestigd in Arnhem en er is een vestiging in Duitsland. Kijk voor meer informatie op www.humaninference.com

Every company a data company