EDM MEDIA GROUP VERSNELT GROEITSTRATEGIE DOOR PARTNERSHIP MET NEWPORT CAPITAL

01 jan. 2019
nieuwsbericht-newport-persbericht-detail.png

Nieuwgein, 1 januari 2019 - EDM Media Group (EDM), een grote speler op het gebied van dataoplossingen in de Benelux, kondigt vandaag aan dat NewPort Capital (NewPort) is toegetreden als aandeelhouder. Met deze samenwerking kan EDM haar ambitieuze groeistrategie versnellen en haar dienstverlening en technologische dataoplossingen verder uitbreiden. Het past in de eerder ingezette strategie waarbij EDM reeds eerder Bisnode Nederland en Human Inference heeft overgenomen.

Rob van der Laan, Managing Partner van NewPort, geeft aan zeer verheugd te zijn met de investering in EDM: “EDM heeft in haar bijna 25-jarige bestaan een onmisbare positie voor zichzelf gecreëerd op het gebied van geavanceerde dataoplossingen voor bedrijven en beschikt over een enorme expertise op het gebied van data, technology, science en relevante privacy wet- en regelgeving. EDM wordt geleid door een zeer betrokken en professioneel managementteam en samen zien wij veel groeikansen in zowel binnen- als buitenland. Gedurende de afgelopen maanden heeft EDM de datakwaliteit softwareonderneming Human Inference overgenomen, wat laat zien dat de ambitie hoog is en we meteen doorpakken. Van de 14 hoofdfondsen in de AEX die zich direct richten op consumenten zijn er 12 klant bij EDM, dat zegt wel iets over de unieke marktpositie van EDM. Deze unieke marktpositie biedt veel groeikansen, het vertrouwen van de klanten is er immers al! Zowel autonome als acquisitieve groei staan hoog op de agenda”.

Managen van datakwaliteit een must gezien exponentieel groeiende hoeveelheid aan data en stringentere regelgeving.

Bedrijven worstelen in steeds hogere mate met grotere hoeveelheden te verwerken data. Het lastige met data is dat het versnipperd is binnen organisaties en dat het snel veroudert. EDM kan voor haar klanten deze data als puzzelstukjes aan elkaar leggen, verrijken, up-to-date houden en een 360o klantbeeld vormen. Uiteindelijk wordt door een relevante dialoog de relatie met de klant verbeterd en de loyaliteit hoger. Frank de Beun, CEO van EDM licht toe: “Bedrijven die het gaan winnen zijn de bedrijven die een data gedreven strategie volgen. De consument wil graag dat zijn privacy wordt gerespecteerd, maar staat tegelijkertijd open voor een gerichte propositie van ondernemingen die men vertrouwt. Dit inzicht levert EDM, waarmee het rendement voor onze klanten op de data wordt vergroot”.

Volgens Ronald Langendoen, Chief Innovation Officer van EDM zal de samenwerking met NewPort een extra boost geven aan de ingeslagen strategische weg om hét leidende datatechnologie bedrijf te worden in de Benelux. “Op alle aspecten van customer datamanagement de logische keuze voor onze klanten zijn, blijven of worden. Dat is waar we aan werken”, zegt Langendoen.

Over EDM en Human Inference

EDM vergroot het rendement op (klant)data met intelligente en pragmatische oplossingen op het gebied van datakwaliteit, klantinzicht en doelgroepbereik. Door gebruik te maken van geavanceerde technologie, consumenteninformatie en data analytics wordt data ontsloten, geanalyseerd en toegepast. Human Inference is een sterke speler op het gebied van datakwaliteit software en richt zich op datakwaliteit, risk & compliance en een centraal klantbeeld. Onder de EDM Media Group vallen EDM Nederland en België, Human Inference, Overlijdensregister en Smart Data Services. Zie ook www.edm.nl, www.humaninference.com, www.overlijdensregister.nl en www.smartdataservices.nl

Over NewPort

NewPort richt zich op investeringen in gevestigde Nederlandse ondernemingen met een operationele jaarwinst van € 2 tot € 7 miljoen in de volgende sectoren: food, verpakkingen, maakindustrie, financiële - en zakelijke dienstverlening. NewPort werkt graag samen met – en ondersteunt – ondernemende managementteams bij het realiseren van groei, zonder op de stoel van de ondernemer plaats te nemen. Zie ook www.newport.capital

Every company a data company